Wedstrijd

Wedstrijd

Mannen en vrouwen (16-35 jaar)

mannen

De wedstrijd zal zowel bij de mannen als bij de vrouwen bestaan uit series, halve finales en een finale. Tot en met de halve finales is de lengte van de race 95 meter. De finale is een individuele race op tijd over de volledige lengte van het klimduin: 110 meter. Voor elke serie geldt dat de balk aangetikt dient te worden voor de plaats notering.

De series worden gelopen met zes tot acht personen per serie. De nummers één en twee van iedere serie plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. In de zes (mannen) en twee (vrouwen) halve finales plaatsen de nummers één en twee (mannen) en nummers één, twee en drie (vrouwen) zich uiteindelijk voor de individuele finale van de voet naar de top.

Mannen en vrouwen masters (35+)

Bij de masters worden drie series gelopen, die bestaan uit minimaal zes tot acht personen. De beste twee van iedere serie plaatsen zich voor de gezamenlijke finale. Alle rondes gaan over 95 meter. Voor elke serie geldt dat de balk aangetikt dient te worden voor de plaats notering. Wanneer er minder atleten mee doen dan de gestelde eisen, dan behoudt de organisatie zich het recht toe om de masters samen te voegen met de junioren.

C/D-junioren

Bij de jeugd worden er drie series op tijd gelopen met zes tot acht jongens en meisjes per serie. De beste drie jongens en de beste drie meisjes krijgen een prijs en worden gehuldigd op het podium. Voor elke serie geldt dat de balk aangetikt dient te worden voor de plaats notering.

  • C-junioren geboren in 2003 of 2004
  • D-junioren geboren in 2005 of 2006

Klimduin Estafette

Een team bestaat uit 3 personen. Een deelnemer loopt of duinopwaarts of afwaarts. Men start beneden, loopt naar boven, geeft boven het stokje over en de nummer 2 sprint naar beneden. Daar geeft hij het stokje aan nummer 3, die beneden staat en naar boven sprint. Deze laatste loper zal uiteindelijk finishen aan de bovenzijde van het klimduin. Bij voldoende aanmelding wordt er gelopen na leeftijdscategorie (geboren in 2005/2006) en sekse (jongen/meisje).

Omrekenfactor

Om de mannen en de vrouwen om één hoofdprijs te laten strijden is er een omrekenfactor in het leven geroepen. Deze omrekenfactor is vastgesteld op 25%. Op basis van de tijd van de snelste vrouw in de finale dient de snelste man 25% sneller te lopen. Dit percentage is het gemiddelde verschil tussen de snelste man en vrouw in de eerdere edities van de KlimduinRun.

Datum en tijden

De KlimduinRun 2018 wordt gehouden op zondag 30 september 2018. De eerste series zullen rond 13.00 van start gaan. De finalerondes zullen later op de dag volgen en er wordt verwacht dat de wedstrijd om ongeveer 16.30 zal eindigen. Dan weet iedereen wie zich de KlimduinKoning of KlimduinKoningin van 2018 mag noemen! Het chronoloog zal te zijner tijd op deze site te vinden zijn.

DEELNAME OP EIGEN RISICO

De gehele organisatie, met al haar medewerkers van dit evenement, zijn tegenover zowel deelnemers, toeschouwers en andere aanwezigen niet aansprakelijk voor enige opgedane schade tijdens dit evenement